Odai reikia vandens + receptai patiekalų, kurie drėkina odą (VMG online)

Vasarą visi pajuntame, kad išties ne įvaizdis, o troškulys yra viskas: negavę atsigaivinti leipstame kaip lepios gėlės be vandens – negalime nei produktyviai dirbti, nei maloniai pramogauti. 

Ar žinote, kad numalšinti troškulį yra kur kas svarbiau nei numalšinti alkį: žmogus gali išgyventi iki 15 dienų be maisto, bet ne ilgiau kaip 4-5 dienas be vandens?

 

Troškulys yra ženklas

Svarbu žinoti, jog troškulys – tai įspėjamasis ženklas, kad organizmui jau ima trūkti vandens, tai pirmasis dehidratacijos požymis. Ne veltui medikai nuolat primena, kaip svarbu karštą dieną po ranka turėti vandens. Be to, daugybė vaistais gydomų ligų dažnai tėra dehidratacijos sukelti pusiausvyros sutrikimai: galvos skausmas, išsekimas, dėmesio sutelkimo sunkumai, sumažėjęs fizinis pajėgumas, šlapimo takų infekcijos, vidurių užkietėjimas ir netgi širdies ligomis sergančių žmonių būklės suprastėjimas gali būti siejamas su nepakankama hidratacija.

Oda nori gerti

Vasarą vandens, t. y. pakankamo drėkinimo reikia ir didžiausiam mūsų kūno organui – odai. Kai odai trūksta drėgmės, ji atrodo papilkėjusi, suskirdusi ir šiurkšti, išsausėjusi ir šerpetojanti, blyški, matinė, tampa jautresnė aplinkos veiksniams, jaučiamas nemalonus tempimas.

Turime nepamiršti, kad kaip tik oda saugo mus nuo perkaitimo, sukuria apsauginį barjerą, todėl svarbu įsigyti kokybiškų drėkinančių priemonių. Pavyzdžiui, kompanijos [comfort zone] šerbeto konsistencijos drėkinamųjų emulsijų, kurios ir vėsina, ir atgaivina odą, ir turi daug drėkinančių komponentų, patikimai malšina drėgmės poreikį.

Drėkinti iš išorės, ir iš vidaus

[comfort zone] primena, kad odai svarbi kompleksinė priežiūra: ją svarbu drėkinti ir iš išorės, ir iš vidaus, t. y. pasirūpinti, kad kasdienėje mityboje būtų pakankamai vandens, o taip pat patiekalų, iš kurių organizmas lengvai įsisavintų vandenį. Rekomenduojama gerti tiek, kiek norisi, tačiau būtų gerai, jeigu per dieną organizmas gautų apie du litrus skysčių – 80 proc. iš gėrimų, 20 proc – iš kieto maisto.

Svarbu nepamiršti, kad gerti tik vandenį neužtenka. Norint išlaikyti tinkamą hidrolipidinę pusiausvyrą ir drėgmę odoje reikia valgyti maistą, kuriame gausu sočiųjų riebalų, baltymų, vitaminų, ir omega-3 riebalų rūgščių.

 

[comfort zone] siūlomus odą drėkinančius receptus rasite straipsnyje:

https://www.vmgonline.lt/post/odai-reikia-vandens-receptai-patiekal%C5%B3-kurie-dr%C4%97kina-od%C4%85?fbclid=IwAR0LKFfWtam5TQkznxmuP7tHY1VVLRMRPclgXkTuhAjPgOmyPJpH7MDA7G4

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *